top

Onze chef deelt zijn geheimen.

Onze chef geeft je graag enkele geheime keukentips voor het bakken van de ideale steak en het voorbereiden van de perfecte sabayon.

Temperatuur is essentieel: Haal de steak minstens 30 minuten voor het koken uit de koelkast, zodat hij op kamertemperatuur kan komen. Dit zorgt voor gelijkmatige garing.

Dep de steak droog met keukenpapier voordat je hem kruidt. Voeg zout en peper toe (of andere kruiden naar keuze) en druk ze lichtjes in het vlees. Dit helpt bij het vormen van een smakelijke korst.

Verhit je pan goed voordat je de steak erin doet. Dit zorgt voor een mooie bruining en afdichting van de sappen.

Afhankelijk van de dikte en de gewenste gaarheid, bak je de steak voor een bepaalde tijd aan elke kant. Voor een sappige medium-rare steak: 3-4 minuten per kant voor een steak van 2 cm dikte.

Laat de steak na het bakken rusten op een warme plek, bedekt met aluminiumfolie, voor ongeveer 5-10 minuten. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich weer door het vlees kunnen verspreiden voor een sappige steak.

Met een sabayon maak je indruk. Hier zijn enkele geheime tips voor een perfecte sabayon

De juiste kommen kiezen: gebruik een kom die past op een pan met zacht kokend water, zodat de bodem van de kom het water niet raakt. Hierdoor wordt de saus gelijkmatig verwarmd zonder te koken.

Zorg ervoor dat de eieren op kamertemperatuur zijn voordat je begint. Dit helpt bij het verkrijgen van een luchtige en gladde textuur.

Blijf continu roeren met een garde terwijl de saus wordt verwarmd. Hierdoor wordt de sabayon luchtig en zal hij niet schiften.

Traditioneel wordt sabayon gemaakt met witte wijn. Kies een wijn van goede kwaliteit die je zelf zou drinken, want de smaak ervan zal sterk aanwezig zijn in de sabayon.

Haal de sabayon van het vuur zodra hij de gewenste dikte heeft bereikt. Oververhitting kan leiden tot schiften, dus wees voorzichtig.

Als je een extra twist aan je sabayon wilt geven, overweeg dan om wat citrusschil (zoals citroen of sinaasappel) toe te voegen voor een frisse smaak. Geniet van het bereiden en proeven van deze heerlijke delicatesse!